Mind Propaganda

Mindfulness en meditatie worden door steeds meer mensen gezien als onze redding van het digitale online leven. Maar is het misschien geen propaganda tegen de hedendaagse online wereld? Heeft de technologie soms te veel invloed op ons en zijn we daarom op zoek naar zenmeesters en yogadocenten die onze gedachten en houding kunnen beïnvloeden en aanpassen?

Met het werk Mind Propaganda (werktitel) worden meditatie en onze online wereld dichter bij elkaar gebracht. Het werk is een drieluik van websites wat extra Zen in het leven. Op iedere website is een verschillende meditatie techniek door vertaald naar bekende online interactie, zoals klikken en swipen. Ontworpen voor de tablet first kan iedereen binnen zijn online lifestyle een light meditatie doen. Het geeft rust in de social media storm.

Mind Propaganda is een onderzoek naar het hier en nu in de digitale wereld. Het onderzoekt de fysieke handelingen van meditatie en online interactie om zo deze werelden dichter bij elkaar te brengen. Het werk is zowel een kritische blik als een tool om met het online leven om te gaan.